Otvorene prijave za Europski tjedan održivog razvoja 2016.

Filter photo

[03.03.2016.]

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Ovogodišnji ETOR posvećen je Globalnim ciljevima održivog razvoja. Pozivamo vas da se aktivno uključite i svojim aktivnostima doprinesete vidljivosti Hrvatske na ovoj zajedničkoj platformi. Organizirajte se i promovirajte svoju inicijativu tijekom ETOR-a!

Tko se može prijaviti?Javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani, ako predloženi događaj / projekt promiče održivi razvoj.

Za više informacija o Programu za održivi razvoj 2030. i ciljevima održivog razvoja pogledajte na web stranici Sustainable Development Knowledge Platform.

SUDJELOVANJE U ETOR-u
Sve aktivnosti koje planirate organizirati tijekom ETOR-a možete registrirati i pogledati na internetskim stranicama, što će vam omogućiti promoviranje te privući druge na sudjelovanje. Nadalje, sve planirane aktivnosti će dobiti pristup promotivnom materijalu (logotipi, plakati i sl.), naglašavajući vaše sudjelovanje u zajedničkom europskom nastojanju za održivi razvoj.

Kako bi se potakla uključenost i različitosti, registrirati se mogu različiti organizatori - vladine agencije, istraživački centri, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge, poduzeća, kao i pojedinci, itd.

Glavni kriterij za mogućnost sudjelovanja u ETOR-u (engl. ESDW) je da predloženi projekt / inicijativa obuhvaća jednu ili više dimenzija održivog razvoja te da nije profitno orijentirana. To mogu biti različite aktivnosti: konferencije, izložbe, sajmovi, filmske projekcije, aktivnosti u zajednici, održive poslovne inicijative i obrazovni projekti.

ETOR će koordinirati ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je, na poziv organizatora, koordinator u Hrvatskoj.

POSTUPAK PRIJAVE
Razmislite o tome kako možete promovirati održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja, isplanirajte aktivnosti i osmislite projekt ili događaj koji ćete održati od 30. svibnja do 5. lipnja 2015.Predstavite i prijavite svoju ideju na internetskim stranicama ETOR-a => http://www.esdw.eu/register/

Organizirajte se i promovirajte svoju inicijativu tijekom ETOR-a od 30. svibnja - 5. lipnja 2015. Istražite koji se događaji odvijaju u Europi i uključite se u aktivnosti u vašoj blizini!

U inicijativi je prošle godine sudjelovalo 29 zemalja s 4.116 aktivnosti. Na području Hrvatske u sklopu ETOR-a organizirano je 22 događanja koja možete pogledati ovdje.

Kontakt
E-mail: odraz@odraz.hr
Website: www.esdw.eu
Facebook: https://ww.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeekTwitter: @ESDW_2016

Izvor: Odraz.hr

 

 

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo