2. Europski dan održivih zajednica

Filter photo

[12.9.2018.]

22. rujna 2018. će se održati drugi po redu Europski dan održivih zajednica, kojim se slave postignuća tisuća lokalnih zajednica diljem Europe koje provode aktivnosti za bolji i održiviji svijet.

Europski dan održivih zajednica prvi put je održan 2017. godine, kada su sudjelovale lokalne zajednice i organizacije iz 15 europskih zemalja, a ove se godine ponovo pozivaju na organiziranje događaja za obilježavanje tog dana te da tako predstave svoj rad i inspiriraju širu javnost.

Cilj je pokazati kako mnogo malih inicijativa zajednički može postići velike i utjecajne stvari te kako se to može proširiti i dovesti do stvarne promjene.

Već su prijavljene mnoge aktivnosti, poput obilaska eko-sela, projekti permakulture, zajednički vrtovi, zajedničke farme, energetske zadruge, filmske projekcije, konferencije, zajednički obroci i brojne druge aktivnosti.

Više informacija o događaju i načinu sudjelovanja nalazi se na WEB i Facebook stranicama događaja.

 

Kao i prošle godine, Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) i Europska mreža lokalnih inicijativa u području klimatskih promjena i održivosti, u suradnji s Transition Network i Odborom regija, u okviru proslave organiziraju konferenciju o održivim zajednicama u Bruxellesu.

Konferencija na temu "Civilno društvo i općine: izgradnja održivosti kroz suradnju" će se održati 20. rujna 2018., uz mogućnost praćenja putem interneta. Više informacija dostupno je OVDJE.

 

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo