Volonterska akcija - Lagovci za mravce

Filter photo

[24.8.2018.]

U okviru projekta "Volontiram i osnažujem lokalnu ruralnu zajednicu - poticanje volontiranja radi prevencije nasilja nad i među mladima", 22.-24. kolovoza 2018., održana je volonterska akcija "Lagovci za mravce", u organizaciji LAG-a Baranja.

U akciji su sudjelovali zaposlenici i volonteri LAG-a Baranja te učenici i nastavnici članovi Učeničke zadruge "Mravci znalci" iz osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman".

U sklopu akcije održane su tri praktične radionice na kojima su sudionici akcije izrađivali info ploču i reklamnu policu za potrebe Učeničke zadruge. Tijekom prve dvije radionice održane u Etnološkom centru baranjske kulturne baštine u Belom Manastiru, zaposlenici i volonteri LAG-a Baranja s predstavnicima Učeničke zadruge bojali su drvene dijelove za policu i info pult te uz stručnu pomoć stolara sastavljali pripremljene dijelove u finalni proizvod.

baranja kolaz

U sklopu druge radionice, voditeljica LAG-a održala je volonterima predavanje na temu "Uloga volontiranja kao doprinos osnaživanju lokalne zajednice u ruralnoj sredini radi prevencije nasilja nad i među mladima ".

predavanjea

 

Na trećoj radionici u OŠ Dr. Franjo Tuđman, predstavnici LAG-a predali su policu i info pult, a učenici i nastavnici ukrasili su policu promo materijalima i svojim proizvodima.

kolaz 2 baranja

 

Projekt "Volontiram i osnažujem lokalnu ruralnu zajednicu - poticanje volontiranja radi prevencije nasilja nad i među mladima", provode Hrvatska mreža za ruralni razvoj i Volonterski centar Osijek.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo