DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvoja

O udruzi

DOOR je udruga građana osnovana 2003. godine. Misija DOOR-a je promicanje principa održivog razvoja u svim segmentima društva, na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, prvenstveno na polju energetike.

Specifični ciljevi su:

  • Povećanje razumijevanja i interesa javnosti i specifičnih ciljanih skupina za održivu energetiku,
  • Povećanje kompetencija u području održive energetike korisnika aktivnih u okviru redovnog obrazovnog sustava i cjeloživotnog učenja,
  • Poticanje i podrška novim društvenim i poslovnim inicijativama i partnerstvima za primjenu održive energetike kao poluge socio-ekonomsko-ekološkog razvoja i smanjenja siromaštva,
  • Poticanje državnih i lokalnih vlasti i uprava na razvoj, integraciju i provedbu održivih energetskih politika i rješenja, uz aktivno sudjelovanje zainteresirane javnosti i međusektorski dijalog.

Za uspjehe u svom radu udruga je 2007. godine nagrađena godišnjom nagradom "Hrvoje Požar" za popularizaciju energetike koju dodjeljuje Hrvatsko energetsko društvo.

Najznačajniju financijsku potporu za naše projekte do sada su osiguravali Europska unija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Grad Zagreb, Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) i dr.

Slavica Robić, MSc, dipl.ing.el., izvršna direktorica
Sanja Bogdanić, voditeljica ureda

Sjedište: Lička 33, 10 000 Zagreb
Kontakt: +385 (0)1 4655 441
WEB: www.door.hr Facebook: DOOR Twitter: door_hr
E-mail: info@door.hr

 

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo