DEŠA

O udruzi

DEŠA je nevladina organizacija koja djeluje u Dubrovniku od početka Domovinskog rata 1991. godine, a formalno je osnovana i registrirana 1993. godine. Njezin je cilj bio pomoći ženama žrtvama rata i njihovim obiteljima, kako bi se lakše suočile i nosile s teškoćama u kojima su živjele.

MISIJA DEŠE: DEŠA je organizacija civilnoga društva koja radi na održivom društvenom, ekonomskom, kulturnom i ekološkom osnaživanju i izgradnji zajednice. DEŠA aktivno odgovara na potrebe građana, a osobito pruža podršku socijalno osjetljivim skupinama koje uključuje u društveni život lokalne zajednice. DEŠA osnažuje društveni kapital, osobito ulogu žena i mladih kao nositelja pozitivnih promjena u društvu. DEŠIna misija ostvaruje se kroz informiranje, osvještavanje, cjeloživotno učenje i obrazovanje, savjetovanje, volonterstvo i direktan rad u zajednici.  

VIZIJA DEŠE: SRETNA, ZDRAVA I JAKA ZAJEDNICA
Zajednica koja raspoložive resurse koristi na principima održivog razvoja, podržava građansku odgovornost, razvija civilno društvo i gradi partnerstvo svih dionika u stvaranju općeg blagostanja zasnovanog na solidarnosti, socijalnoj osjetljivosti, pravednosti i uvažavanju različitosti.

Jany Hansal, predsjednica
Ana Cvjetković, izvršna direktorica

Kontakt: +385 20 420 145; +385 20 311 625

Sjedište: Frana Supila 8, 20 000 Dubrovnik

WEB: www.desa-dubrovnik.hr
E-mail: desa@du.t-com.hr

Želite li primati HMRR Info?

HMRR je član mreža

Prepare network logo Elard logo Hrvatski LAG-ovi logo